Şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma hayatına liderlik etme vizyonuyla hareket eden derneğimiz, her geçen gün artan bir hızla yönetim sistemleri içinde yer almaya başlayan dijitalleşme konusunu HRtech Çalışma Grubu oluşturarak gündemine aldı.
Bu çalışma grubu ile amacımız; dijitalleşmenin iş akışlarında olduğu kadar insan kaynakları süreçlerinde de zorunlu hale getirdiği insana ve çalışma ortamına dair pek çok yeniliği, mevcut ve gelecekteki insan kaynakları profesyonelleri ile paylaşarak, onların dijitalleşme ve teknoloji konusunda güncel bilgilerle desteklenmesi ve gelişimlerinin devamına katkıda bulunulmasıdır.
HRtech Çalışma Grubumuz; insan kaynakları alanındaki teknoloji çözümlerini (HRtech) global anlamda keşfederek, interaktif etkinlikler ve paylaşımcı yöntemlerle İK profesyonellerinin bilgisine sunulmasına aracılık edecek.
Dijitalleşme, süreçlerde ve iş akışlarında olduğu kadar, liderlik ve yetkinlikler konusunda da insana ve çalışma ortamına dair pek çok yeniliği beraberinde getiriyor. Buradan yola çıkarak PERYÖN, insan kaynakları profesyonellerinin bu konuda sistem ve organizasyon olarak güncel bilgiler ile desteklenmesini sağlayarak, bu kapsamda sürece destek olabilecek çözüm ortaklarının belirlenmesi ve paylaşımında görevler üstlenecek.
Çalışma grubumuzun faaliyetlerine başlarken yaptığı anket çalışması ile katılımcılardan aldığı geribildirimler bu konuya verilen önemin büyüklüğünü göstermekte ve üzerinde çalışılması gerekliliğini bir kez daha ön plana çıkarmaktadır. Anket çalışmasından bazı çarpıcı sonuçlar:
Çalışma grubumuzun ülkemizin önde gelen şirketlerinin insan kaynakları çalışanları ile yaptığı diğer piyasa araştırmasından ise söyle bir özet tablo ortaya çıkmıştır:
“Dijitalleşme konusunda bir stratejisi bulunan şirketlerde bile İK uygulamalarının çoğunlukla orta ve başlangıç seviyesinde dijitalleştiği ifade edilmiştir. Dijitalleşmeye büyük pay ayırdığı ifade edilen şirketlerde dahi İK ekiplerinin dijital trendlere hakimiyetinin başlangıç seviyesinde olduğu görülmektedir. Dijitalleşmeye hakimiyetin ve dijital yetkinliklerin arttırılması odaklanılması gereken konular olarak ön plana çıkmaktadır. Çalışmaya katılan profesyonellerin çoğunluğunun yeni yetkiliklere dönük gelişim programlarına erişiminin olmadığı ancak İK departmanlarında dijital farkındalığa ve gelişim konusunda istekliliğin yüksek olduğu görülmektedir.”
Bu araştırma sonuçlarından yola çıkarak İK yöneticilerini bu alanda donatmak amacı ile bir seri etkinlik, paylaşım toplantısı, PERYÖN Akademi bünyesinde eğitim ve sertifikasyon programları ile akademik çalışmalar planlanmaktadır. Bu bağlamda gelişmeleri dernek web sitesi, sosyal medya hesapları ile PY Dergi üzerinden sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...
Tel: 0216 368 00 79
www.peryon.org.tr